Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

100 afgestudeerden beginnen aan technische carrière bij Tata Consultancy Services

News   •   Sep 16, 2019 15:13 CEST

Amit Bajaj, CEO Europa TCS, temidden van de Grow@TCS trainees

Amsterdam, 16 september 2019: Honderd afgestudeerden zijn aan hun technische carrière bij Tata Consultancy Services (TCS) begonnen met het 12 maanden durende talentenprogramma Grow @ TCS. De deelnemers zijn afkomstig uit Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland. Ze krijgen eerst een introductieperiode met workshops op het gebied van soft skills en interculturele samenwerking. Daarna gaan de trainees twee maanden naar India waar ze account- en bedrijfstak-specifieke kennis krijgen aangereikt en praktijkervaring opdoen in de TCS offshore delivery centers.

Overal ter wereld neemt digitale innovatie de afgelopen jaren een vlucht. Het probleem is echter dat er een tekort aan goed opgeleide ICT-specialisten is om het toenemende aantal vacatures in te vullen. TCS wil met zijn talentenprogramma tegemoet komen aan deze behoefte. Het programma biedt Europese afgestudeerden de kans om hun digitale vaardigheden en zakelijk inzicht te ontwikkelen door praktijkervaring op te doen, waarbij ze bedrijven helpen om digitale technologie te omarmen. Op deze manier dragen ze bij aan het versterken van Europa’s digitale leiderschapspositie.

“Wat dit programma zo uniek maakt, is de interculturele ervaring,” zegt Amit Bajaj, Head TCS Europe. “Grow @ TCS trainees krijgen een unieke kans om de maatschappij en bedrijfscultuur in India te leren kennen en brengen zelf een stuk Europese cultuur mee naar India. Deze uitwisseling is voor iedereen waardevol – onze trainees, ons personeel en onze klanten.”

Na deze trainingsperiode in India keren de deelnemers terug naar huis en gaan ze aan de slag met een project bij een Europese klant. De trainees worden daarbij opgenomen in een internationaal team en profiteren daarnaast van de steun van mentoren en collega’s.

Grow @ TCS werd in 2017 in Duitsland geïntroduceerd en in 2018 uitgebreid naar twee andere landen binnen Europa. In Zwitserland, Frankrijk, België en Scandinavië gaat het programma nu voor het eerst van start.

Dr. Prithwish Ray, Director, Human Resources, TCS Europe, licht toe: “Grow @ TCS biedt afgestudeerden een waardevolle kans om werkervaring op te doen terwijl ze zich omgeven met de allernieuwste digitale technologieën. We zijn er trots op dat afgestudeerden uit heel Europa dankzij dit unieke en intensieve trainingsprogramma meteen goed uit de startblokken komen in hun aanloop naar een internationale carrière.”

Middels het STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) programma focust TCS zich daarnaast specifiek op de problemen met betrekking tot de ‘skills gap’ en man-vrouw verhouding in deze richtingen. Daarnaast werkt het bedrijf aan structurele oplossingen voor de langere termijn. Met goIT probeert TCS Europa jongeren te inspireren en interesse te kweken voor een opleiding in een van de STEM richtingen, met het oog op een carrière in IT of technologie. Andere programma’s zoals IT Futures en Ignite My Future focussen ook op scholieren – met name meisjes – om hen te stimuleren een opleiding te kiezen die hen voorbereid op een technologie gerelateerde carrière.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.