Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

ABN AMRO versterkt strategische samenwerking met TCS om toekomstbestendiger te worden

News   •   Jan 29, 2020 10:42 CET

Amsterdam, 29 januari 2020: Tata Consultancy Services (TCS) (BSE: 532540, NSE: TCS), wereldwijd leider in IT-diensten, consultancy en bedrijfsoplossingen, breidt de strategische samenwerking met ABN AMRO, een van de grootste Nederlandse banken, verder uit. TCS gaat een nieuwe, schaalbare IT-structuur bouwen waarmee de bank innovaties sneller kan doorvoeren en zijn digitale ambities kan realiseren.

TCS is al 15 jaar lang nauw betrokken bij het realiseren van de doelstellingen van ABN AMRO op het gebied van groei en transformatie in de diverse bedrijfstakken met behulp van TCS’ uitgebreide portefeuille zakelijke en IT-diensten en -oplossingen en intellectueel eigendom.

De intensievere samenwerking zal de digitale transformatie binnen de bank verder versnellen. Door het samenbrengen van softwareontwikkeling (Dev) en softwareoperaties (Ops), het zg. DevOps software engineering model, is de bank in staat nieuwe innovatieve producten en diensten sneller naar de markt te brengen. Ook zal TCS zijn Location Independent Agile model verder uitrollen om de samenwerking tussen business en IT te versterken, risico’s te verkleinen en de klantervaring te optimaliseren. TCS gaat bovendien de ‘Technology Debt’ van de bank terugdringen door een schaalbare en toekomstbestendige IT-basis te bouwen middels het efficiënter inrichten van het data ecosysteem, het opnieuw opzetten van kritische systemen met behulp van microservices architectuur en API’s, het inzetten op cloud native architectuur voor nieuwe ontwikkelprocessen en het migreren van taken naar de openbare cloud.

Wij willen een toekomstbestendige bank worden zodat we met onze mensen en onze partners duurzaam waarde creëren voor onze klanten. In deze groei en transformatie werken we nauw samen met TCS die ons helpt met het verjongen van ons IT-landschap waardoor er meer synergie tussen IT en de dagelijkse operatie ontstaat. Forser investeren in personeel en innovatie zal helpen onze doelen ten aanzien van vergaande digitalisering en technologische ontwikkelingen te realiseren, opdat we innovatieve producten en oplossingen kunnen bieden, de klantervaring optimaliseren en relevante, toegesneden expertise bieden,” zegt Christian Bornfeld, Chief Innovation & Technology Officer (Group COO) en lid van de Executive Board van ABN AMRO.

We zijn blij dat we onze jarenlange strategische samenwerking met ABN AMRO ten aanzien van hun digitale transformatieproces nu nog verder gaan uitbouwen. Onze diepgaande contextuele kennis van het bedrijf, immateriële activa en digitale expertise gaan we ten volle benutten in het omvormen van hun IT-landschap en de dagelijkse operatie. Het nieuwe, toekomstbestendige digitale hart van de onderneming zal de flexibiliteit vergroten, de bank in staat stellen sneller naar de markt te gaan met nieuwe producten en diensten en zal een voortreffelijke klantervaring mogelijk maken,” aldus Hemakiran Gupta, Business Unit Head, BFSI – Mainland Europe, TCS.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.