Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Volg Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

Global Reporting Initiative benoemt TCS’ president Asia Pacific tot lid Board of Directors

Nieuws   •   dec 01, 2017 12:00 CET

TCS Asia Pacific President Girish Ramachandran brengt TCS duurzaamheidskennis naar wereldwijde duurzaamheidsorganisatie

AMSTERDAM | MUMBAI, 1 december 2017: Tata Consultancy Services (BSE: 532540, NSE: TCS), wereldwijd leverancier van IT-services, adviesdiensten en bedrijfsoplossingen, kondigde vandaag aan dat Girish Ramachandran (President TCS Asia Pacific) is benoemd tot lid van de Board of Directors van het Global Reporting Initiative (GRI), een toonaangevende wereldwijde organisatie voor duurzaamheidsverslaggeving.

Het internationaal onafhankelijke GRI, waarvan het secretariaat zich in Amsterdam bevindt, verricht sinds 1997 baanbrekend werk op het gebied van duurzaamheidsverslaggeving. De organisatie helpt internationale bedrijven en overheden hun impact op kritieke duurzaamheidskwesties zoals klimaatverandering, mensenrechten en sociaal welzijn te begrijpen en te communiceren. GRI’s Board of Directors streeft ernaar een duurzame wereldeconomie te bevorderen en de transparantie en verantwoordingsplicht van bedrijven te vergroten.

Tim Mohin, Chief Executive van GRI: "Wij zijn Girish en alle andere toekomstige, maar ook voormalige bestuursleden van het GRI enorm dankbaar voor hun bijdrage aan het GRI. De multi-stakeholder aanpak en wereldwijde vertegenwoordiging binnen de Board of Directors is een van de belangrijkste redenen voor het succes van het GRI in de afgelopen twintig jaar. De inzet van ieder betrokken individu is van onschatbare waarde geweest bij onze inspanningen om beslissingen te beïnvloeden die sociale, ecologische en economische voordelen voor iedereen bewerkstelligen."

Girish Ramachandran, President TCS Asia Pacific: "Het is een grote eer om als nieuw lid van de Board of Directors deel uit te mogen maken van het wereldwijd gerespecteerde GRI, dat wereldwijd duurzaamheid stimuleert. Ik ben erg trots om TCS en Tata Group in het bestuur te mogen vertegenwoordigen, omdat we ons met deze organisaties volledig inzetten om wereldleiders te worden op het gebied van duurzaamheid, een mandaat dat deel uitmaakt van de gedragscode van Tata en bovendien een integraal onderdeel is van ons DNA.”

De nieuwe Board of Directors van het GRI begint officieel op 1 januari 2018. De aankondiging van het GRI over de nieuwe leden is hier te lezen.

TCS wordt wereldwijd erkend op het gebied van duurzaam ondernemen. Elk jaar publiceert het bedrijf een uitgebreid jaarlijkse Corporate Sustainability Report (nu de 11e editie), dat voldoet aan de GRI G4-duurzaamheidsrichtlijnen. Recente erkenningen voor TCS omvatten o.a. Forbes 'Change the World 2017-lijst; GRI Gold Community 2017-certificering; evenals tal van andere dankbetuigingen voor het leiderschap op het gebied van duurzaamheid, zoals vermeld in het Corporate Sustainability Report van TCS. TCS is in 2014 uitgeroepen tot nummer 1 in de Channel News Asia Sustainability Rankings van de 100 beste bedrijven in Azië.

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://news.tcsbenelux.com/nl/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.