Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

GoIT-programma van TCS stimuleert studiekeuze voor STEM en interesse in IT bij Belgische studenten

News   •   Nov 14, 2019 08:57 CET

Tata Consultancy Services (TCS), (BSE: 532540, NSE: TCS), een international toonaangevend IT en consultancy bedrijf, lanceert haar goIT-programma in België. Het programma heeft tot doel de interesse van leerlingen van 10 tot 12 jaar in IT en STEM - Science, Technology, Engineering en Mathematics te stimuleren. Met goIT leren leerkrachten van het basisonderwijs samen met vrijwillige TCS-medewerkers aan jongeren hoe ze met behulp van technologie nieuwe dingen kunnen creëren. Op deze manier vangen de kinderen een glimp van de IT-wereld op. Om deze studenten te bereiken, ging TCS een partnerschap aan met het programma 'Design Your City' van RHIZO, een non-profit organisatie die onderwijsdiensten aanbiedt. Naast een kans voor Belgische leerlingen, kan België op deze manier ook inspelen op de bezorgdheid van Europa over het gebrek aan Belgische STEM studenten in de digitale economie.

Sinds TCS in 2009 zijn goIT-programma in de VS lanceerde, is het voor meer dan 10.000 studenten wereldwijd een hele ontdekking geweest. De cijfers liegen er niet om: 94% van de studenten dat deelneemt aan goIT besefte dat een carrière in IT interessant zou kunnen zijn. 70% toonde na afloop van het programma een verhoogde interesse in STEM. Na succesvolle Europese try-outs in Zweden en Duitsland, komt het initiatief van TCS nu ook naar België. GoIT richt zich op ondernemerschap en design-based thinking. “We helpen leerlingen als een ondernemer te denken en toont hen kansen in de IT-wereld. Getrainde vrijwilligers leren studenten hoe ze met nieuwe situaties moeten omgaan en hoe ze problemen kunnen omzetten in kansen: beide onmisbare kenmerken voor een ondernemer”, zegt Jipson Mathew, Country Head TCS België.

Om deze studenten te bereiken, ging TCS een partnerschap aan met het programma 'Design Your City' van RHIZO, een non-profit organisatie die een breed scala aan educatieve diensten aanbiedt aan onder andere bedrijven, steden, gemeenten en scholen. De samenwerking tussen beide organisaties biedt een ongelooflijke kans om IT bekender te maken en snel resultaten te boeken bij studenten.

Joos Van Cauwenberghe, oprichter van Design Your City en STEM-coördinator van RHIZO, licht toe: "We zijn erg blij om een contract aan te gaan met TCS. We weten hoe belangrijk het is om de belangstelling van studenten voor IT te vergroten en hen te betrekken bij het bouwen aan hun toekomst. Samen met het goIT-programma zullen we onze workshops concreet, stimulerend en interactief maken."

Het programma is gestart in West-Vlaanderen, maar het is de bedoeling om het uit te breiden naar middelbare scholen in heel België. De eerste lerarenopleiding werd georganiseerd om de leerkrachten in staat te stellen GoIT in hun eigen klas te leiden. In totaal zullen dit jaar 15 docenten en meer dan 290 leerlingen aan de eerste ronde van de workshops deelnemen.

TCS hoopt met het goIT-programma in België evenveel succes te boeken als in andere landen. “Scholen zoals de onze kunnen rechtstreeks met TCS werken om hun leerlingen te motiveren om meer te leren over technologie. We voelen het als onze plicht om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op de steeds digitaliserende economie”, zegt Pascal De Meersseman van de Vrije Centrumschool Zwevegem. "De combinatie van een professionele sfeer, gemotiveerde docenten en praktische diepgravende taken in een bloeiend marktsegment maakte het inschrijven van onze school voor goIT een no-brainer. Onze leerlingen bedanken ons nu al en in een latere fase zal ook de Belgische digitale economie dat doen", besluit Pascal De Meersseman.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.