Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Volg Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

Grootschalig Europees onderzoek onder Europese topmanagers geeft TCS koploperspositie op klanttevredenheid en performance

Nieuws   •   feb 02, 2015 12:00 CET

  • Hoogste score voor algehele tevredenheid (80%)
  • Nr 1-positie in negen Europese landen; top 3 in Spanje en Benelux
  • Nr 1 in zowel applicatie- als infrastructuurdiensten en hoogste totaalscore op zeven prestatie-indicatoren

Amsterdam, 2 februari 2015: Tata Consultancy Services, vooraanstaand leverancier van IT-services, adviesdiensten en bedrijfsoplossingen, scoort het best op klanttevredenheid en performance in een studie van Whitelane Research naar IT-dienstverlening. In dit grootste onderzoek tot nu toe, ondervroeg Whitelane 1470 bestuurders (CEO’s, CIO’s, CFO’s, COO’s, CTO’s enz.) van top Europese ondernemingen met hoge IT-begrotingen in 13 landen. De vragen hadden betrekking op ruim 4200 IT-contracten met in totaal 23 grote Europese IT-dienstverleners, die werden beoordeeld op performance en klanttevredenheid.

TCS kwam in heel Europa als beste uit de bus qua algehele klanttevredenheid (80%). De IT-dienstverlener ontving de hoogste tevredenheidsscores in negen landen waaronder Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Oostenrijk. In Spanje, Nederland, België en Luxemburg, kreeg TCS een top 3-notering. Daarnaast ontving TCS de hoogste waardering voor applicatie- en infrastructuurdiensten (datacenters en eindgebruikersdiensten) en de hoogste performance waardering op zeven van de negen belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI’s): kwaliteit van dienstverlening, kwaliteit van verslaglegging, prijsstelling, proactiviteit, probleemoplossend vermogen, relatiebeheer en het creëren van business waarde.

Tevredenheid in gehele sector toegenomen

De tevredenheidsscore is in 2014 over de hele linie met 2% toegenomen. Opmerkelijk is dat bij besluitvorming de niet-financiële drijfveren terrein winnen op de puur financiële drijfveren, wat duidt op een volwassen wordende markt met een hoge mate van vertrouwen in dienstverleners. De Europese topmanagers gaven aan dat ze zich bij hun leverancierskeuze nu meer laten leiden door de gerichtheid van de leverancier op de kernactiviteiten (56% van de respondenten), terwijl het ondersteunend vermogen van dienstverleners bij verandertrajecten de snelst groeiende factor was (34% van de respondenten, tegen 25% in 2013).

Jef Loos, Head of Sourcing Research van Whitelane Research, licht toe: “Dit is de meest omvangrijke marktstudie die we ooit hebben uitgevoerd en toont opnieuw aan dat de hele IT-sector sterk presteert, met TCS als lijstaanvoerder. Klanten waarderen vooral de proactieve opstelling van TCS en haar vermogen om concrete waarde te scheppen voor hun organisatie. Opmerkelijk is dat TCS, ondanks de snelle groei, erin geslaagd is de hoogste klanttevredenheidscore te behouden bij zowel de grote accounts (boven €10 miljoen) als de kleinere (onder €10 miljoen). Dat wijst op een consistent hoge kwaliteit van relatiebeheer".

Vliegende start voor TCS in 2015

In januari van dit jaar kondigde TCS een langdurige samenwerking aan met de Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic Airways (VAA). De samenwerking is onderdeel van de strategische investeringen van VAA om de operationele efficiëntie te bevorderen en marktleidershap te behouden. TCS zal ondersteuning bieden met private cloud, Infrastructure-as-a-Service en IT- ondersteunende diensten. Eerder al, in november 2014, werkte TCS samen met de Australische vliegtuigmaatschappij Quantas en Macquarie Telecom aan de succesvolle oplevering van een upgrade naar cloud-based Oracle E-Business Suite. Hiermee werd de gebruikerservaring van de vliegmaatschappij sterk verbeterd en een soepele en stabiele bedrijfsvoering gewaarborgd.

S Sukanya, Global Head en Vice President van Travel, Transportation and Hospitality Unit bij TCS, verklaart: "De opkomst van de ‘Digital Consumer’ economie creëert kansen en uitdagingen voor bedrijven in alle markten en industrieën. Om te slagen in dit nieuwe tijdperk, zullen organisaties deze nieuwe ‘digitale standaard' volledig moeten omarmen in hun bedrijfsvoering. Virgin Atlantic is een van onze meest gewaardeerde klanten in Europa en deze deal versterkt de langdurige relatie tussen de twee organisaties".

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.