Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

Helpt fysieke training tijdens chemokuur?

News   •   Oct 09, 2018 14:46 CEST

Opbrengst TCS Amsterdam Marathon 2018 naar onderzoek Cancer Center Amsterdam over impact van training tijdens chemokuur

AMSTERDAM, 9 oktober 2018 – Tata Consultancy Services (TCS) en Amsterdam UMC, Cancer Center Amsterdam (CCA) maken vandaag bekend dat het onderzoek van Laurien Buffart van Amsterdam UMC, CCA het doel is waar de opbrengst van de TCS Amsterdam Marathon dit jaar naartoe gaat. Met haar onderzoek hoopt Buffart een antwoord te krijgen op de vraag of fysieke training gecombineerd met specifieke voedingsadviezen tijdens een chemokuur bijdraagt aan een betere overleving. Buffart: “Fysieke training en voeding zijn hele belangrijke elementen, niet alleen tijdens het trainen voor de marathon, maar wellicht ook in de overleving van kanker.”

De TCS Amsterdam Marathon moedigt voor het zevende jaar op rij individuele lopers, bedrijfsteams en partners aan onderzoek van het Amsterdam UMC, CCA te steunen of zelf geld op te halen. Deelnemers haalden tijdens vorige edities in totaal al meer dan één miljoen euro op.

Jaarlijks nemen circa 45.000 atleten uit 121 landen deel aan de door Le Champion georganiseerde TCS Amsterdam Marathon. Het Amsterdam UMC, CCA werd zeven jaar geleden gekozen als goede doelen partner van de Amsterdam Marathon, gesponsord door Tata Consultancy Services (TCS), wereldwijd leverancier van IT-services, adviesdiensten en bedrijfsoplossingen. De TCS Amsterdam Marathon vindt plaats op zondag 21 oktober 2018.

Laurien Buffart, onderzoeker bij Amsterdam UMC, CCA: “Als blijkt dat kracht- of duurtraining tijdens de behandeling met chemotherapie ervoor kan zorgen dat patiënten de behandeling met chemotherapie beter verdragen en daardoor langer leven, zou dat kunnen leiden tot een belangrijke verbetering van de ondersteunende zorg voor patiënten met kanker. Het is ontzettend mooi om met dat doel in gedachten mee te doen aan de TCS Amsterdam Marathon.”

Amit Kapur, Directeur en Hoofd van TCS Benelux: “Sinds het ontstaan van TCS is het teruggeven aan de samenleving waarin we actief zijn van groot belang. Het stimuleren van een gezonde levensstijl onder  medewerkers, partners en klanten wereldwijd is een manier geworden om die belofte waar te maken. Daarnaast steunen we in Nederland al zeven jaar onderzoek naar kanker door met de TCS Amsterdam Marathon geld in te zamelen. Het is fantastisch dat we dit jaar, als titel sponsor van de TCS Amsterdam Marathon, kunnen bijdragen aan onderzoek naar het effect van lichamelijke inspanning tijdens de behandeling van kanker.”

In de #TCSSuperheroes social media campagne, waarin de persoonlijke motivatie van deelnemers van de TCS Amsterdam Marathon centraal staat, komt Buffart, zowel als onderzoeker bij het Amsterdam UMC, CCA als deelneemster van de marathon, aan het woord.

Tata Consultancy Services is sponsor van marathons en hardloopevenementen in onder andere Amsterdam, New York, Boston, Londen, Stockholm, Mumbai en Bangalore.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.