Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Volg Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

Hemakiran Gupta (TCS): Hoe Kunstmatige Intelligentie de financiële dienstverlening verandert

Nieuws   •   okt 03, 2017 12:00 CEST

Artificial Intelligence (AI) wordt gezien als de volgende grote disruptor van de financiële sector. Hemakiran Gupta, hoofd van de Europese Financial Services praktijk van Tata Consultancy Services (TCS), geeft zijn visie op hoe de innovatieve technologie het bankenlandschap transformeert. 

Er is vandaag de dag één innovatieve discipline die meer dan alle andere bepalend is voor de toekomst van de financiële-dienstensector door de hele waardeketen, of het nu om een retailbank of een wereldwijde financiële instelling gaat. Die innovatie is kunstmatige intelligentie, of kortweg AI (afgeleid van ‘Artificial Intelligence’).

Er zijn weinig analyses of rapporten over de toekomst van de financiële dienstverlening te vinden waarin niet over AI wordt gesproken. Dat komt deels doordat AI op dit moment al een aanzienlijke impact heeft. Neem de Zwitserse bank UBS, die recent bekendmaakte robots op de handelsvloer in te zetten om de prestaties van zijn handelaren te verbeteren. Omdat het duidelijk is dat AI de financiële dienstverlening gaat veranderen, is het belangrijk dat executives nadenken over welke processen ze met AI kunnen verbeteren en het effect van deze technologie op de sector.

AI: de veilige innovatiekracht

Volgens een nieuwe TCS studie naar AI in dertien sectoren geeft 86% van de bestuurders in de financiële dienstverlening aan al met AI-technologie te werken. Vrijwel allemaal verwachten ze dat ze AI ergens in de periode tot 2020 in hun waardeketen hebben ingevoerd. Het is duidelijk dat AI een steeds grotere rol gaat spelen als aanjager van verandering binnen de financiële dienstverlening.

Lees hier het volledige artikel

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://news.tcsbenelux.com/nl/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.