Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Volg Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

Machine learning smart city software van TCS vermindert terugverdientijd LED-straatverlichting

Nieuws   •   jun 20, 2017 12:00 CEST

Intelligent Urban Exchange platform voor smart cities

New York | Mumbai, 20 juni 2017: Tata Consultancy Services (TCS), leider op het gebied van wereldwijde IT-dienstverlening, consultancy en bedrijfsoplossingen, onthulde vandaag intelligente software die steden de mogelijkheid geeft meer waarde te halen uit kostbare LED-verlichting, door de gebruikelijke terugverdientijd van vier tot vijf jaar bijna te halveren tot twee à drie jaar. Hierdoor kunnen steden eerder in andere smart city projecten investeren, wordt energieconsumptie verminderd door zelflerende algoritmes, en wordt de openbare veiligheid verbeterd door te reageren op real-time veranderingen in verkeer, weer en verplaatsingen van mensen.

Het Intelligent Urban Exchange (IUX) voor Adaptive Streetlight Optimization, van de TCS Digital Software & Solutions Group, helpt steden ook een vliegende start te maken met smart city projecten in andere domeinen, zoals water en transport, door gebruik te maken van slimme wide area networks van straatverlichting en een gezamenlijk data-analyse platform.

“De wereldwijde omschakeling naar slimme straatverlichting is een open uitnodiging aan elke stad om te beginnen aan hun reis richting smart city,” aldus Seeta Hariharan, General Manager en Group Head, TCS Digital Software & Solutions Group. “Zoals bij de opkomst van het internet zien we nu alleen nog maar het topje van de ijsberg van de mogelijkheden die ontstaan als steden op een intelligente manier stromen van nieuwe stedelijke databronnen verbinden. Net zoals we dat zien bij retail, banking en andere klantgecentreerde markten, zullen steden concurreren op hun vermogen om een superieure ervaring te bieden aan digitaal vaardige burgers en bezoekers”.

De cloud-based IUX software speelt in op de ambitieuze inspanningen van steden van elk formaat om conventionele straatverlichting, met het daarbij horende hoge energieverbruik van 40% tot 50% van het energiebudget van een typische stad, te vervangen. De software, ontworpen voor zowel LED- als conventionele straatverlichting, fungeert als een virtuele energieadviseur voor burgermeesters, stadsmanagers en planologen.

IUX kan een additionele besparing van 15% tot 25% leveren - bovenop de 50% energiebesparing van alleen LED-verlichting – door straatverlichting te optimaliseren door middel van machine learning en voorspellende analyse op basis van real-time en historische data. Het maakt het mogelijk om met individuele lantarenpalen te reageren op real-time gebeurtenissen door stadsverlichting automatisch aan te passen aan veranderingen in misdaadpatronen, verkeer, mensenverplaatsingen en het weer.

Zo kan bijvoorbeeld de helderheid van straatverlichting automatisch worden verhoogd om openbare veiligheid te vergroten wanneer er een menigte rond een verkeersongeluk ontstaat terwijl wordt gewacht op eerste hulpverleners. De software kan ook aanraden om straatverlichting te dimmen om geld te besparen op het moment dat mensen binnen blijven vanwege slecht weer, te versterken als reactie op voetgangersactiviteit of aan te passen om klachten van lichtvervuiling op te lossen.

Steden verspreid over de hele wereld, die altijd beperkte middelen hebben, installeren energie-efficiënte LED-verlichting om kosten te besparen, te voldoen aan agressieve duurzaamheidsmandaten van de overheid en geld vrij te maken voor smart city projecten. Onderzoeksbureau Northeast Group LLC voorspelt dat de komende 10 jaar 280,2 miljoen LED-straatlantaarns worden toegevoegd verspreid over 125 landen, met een penetratiegraad van 89% in 2026. Het bedrijf schat dat publieke LED-straatverlichting een potentiele markt van $69,5 miljard vertegenwoordigd gedurende het volgende decennium, en $12,6 miljard die wordt geïnvesteerd in “slimme” straatverlichtingnetwerken van 2016 tot 2026. Bovendien zal, volgens IT-industrie analysebedrijf Gartner en hun ‘Smart Cities Look to the Future’-rapport van maart 2017, in 2020 10% van de slimme steden straatverlichting gebruiken als de ruggengraat van hun smart city WAN (wide area networks).

Springplank naar een Smart City

IUX is ontworpen als een springplank voor het lanceren van andere smart city applicaties, omdat het voor steden niet nodig is om nog een smart cities platform aan te schaffen voor andere domeinen zoals water of transport. Het Connected Intelligence Platform maakt het mogelijk om data van energie, water, transport en andere domeinen te openen, uit te wisselen en te analyseren. Dit maakt IUX nuttig voor crisismanagement en reacties op calamiteiten, die afhankelijk zijn van data vanuit verschillende stadssystemen.

Een stad die IUX voor Adaptive Streetlight Optimization gebruikt kan gemakkelijk andere smart city applicaties toevoegen, zoals Intelligent Water Management of Intelligent Transportation. Een stad die IUX gebruikt voor Intelligent Energy, Water Mangement en Transportation gezamenlijk zou in potentie de breuk van een waterleiding kunnen voorspellen, automatisch de routes van bussen kunnen aanpassen om getroffen straten te vermijden, en kan specifieke straatlantaarns helderder te maken om de reparatieteams te ondersteunen.

Over TCS Digital Software & Solutions Group

De TCS Digital Software & Solutions Group, gelanceerd in 2014, is een groeiende strategische business binnen TCS die klanten helpt om kritieke digitale transformaties te ondergaan met modulaire, schaalbare en volledig geïntegreerde, sector-specifieke gelicenseerde software en oplossingen. Sectoren die worden bediend zijn Cities, Retail, Communications en Banking and Financial Services. Deze vier markten hebben een buitengewoon urgente behoefte om opkomende technologieën te gebruiken om customer intelligence capaciteiten te vergroten en snel te schakelen in product- en dienstenaanbod om te concurreren in zeer competitieve en klantgecentreerde arena’s. Voor meer informatie, bezoek de TCS website of de Digital Software & Solutions Group pagina op LinkedIn. 

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://news.tcsbenelux.com/nl/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.