Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Volg Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

Onderzoek IT outsourcing: TCS in Nederland nummer 1 op gebied van klanttevredenheid

Nieuws   •   jul 11, 2016 12:00 CEST

  • Tata Consultancy Services behaalt #1 positie in Nederland, aldus het onafhankelijke onderzoek naar klanttevredenheid uitgevoerd door Whitelane Research en Quint Wellington Redwood.
  • Uit onderzoek onder meer dan 200 topmanagers in Nederland blijkt dat de helft van de organisaties van plan is méér IT-diensten uit te besteden.
  • Hoge tevredenheidsscore voor de algehele IT-dienstensector (71%), TCS scoort 88% en zit op alle 11 performance-indicatoren meer dan 5 procentpunt boven het gemiddelde.


Amsterdam, 11 juli 2016
, Tata Consultancy Services (TCS), vooraanstaand leverancier van IT-services, adviesdiensten en bedrijfsoplossingen, scoort de hoogste klanttevredenheidscijfers in Nederland op het gebied van IT outsourcing. Eerder dit jaar bleek al dat TCS de Europese ranglijst aanvoerde.

Aan het onafhankelijke onderzoek, in Nederland uitgevoerd door Whitelane Research en Quint Wellington Redwood, namen meer dan 200 CXO’s deel die 550 unieke IT outsourcing contracten evalueerden.

De onderzochte organisaties scoorden gemiddeld hoog met 71% klanttevredenheid. TCS voert de Nederlandse sector aan met een score van 88%, en scoort daarnaast 5 procentpunt boven het gemiddelde op alle 11 onderzochte performance-indicatoren. TCS wordt als beste geëvalueerd op onder meer kwaliteit van dienstverlening, betrouwbaarheid en proactiviteit.

Amit Kapur, Tata Consultancy Services Director & Head Benelux: "Het is een eer om door onze clienten in de Nederlandse markt erkend te worden als een klantgerichte organisatie. We zijn bijzonder trots op onze focus op service delivery, proactiviteit en het voortdurende vermogen om relevant te blijven voor onze klanten in het dynamische bedrijfsklimaat van vandaag de dag".

Jef Loos, Head of Research, Whitelane Research: “Een verdiende getuigenis van TCS als een ware klantgerichte organisatie. Met sterke prestaties op alle 11 onderzochte performance-indicatoren (5 procentpunt hoger dan het gemiddelde voor elke indicator) weerspiegelen de resultaten de toewijding van TCS om consistent waarde toe te voegen en te blijven focussen op de behoeften van de klant”.

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://news.tcsbenelux.com/nl/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.