Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

Opbrengst TCS Amsterdam Marathon passeert de één miljoen euro voor VUmc Cancer Center

News   •   Oct 15, 2017 14:00 CEST

V.l.n.r.: Abhinav Kumar (TCS), Geert Kazemier (VUmc CCA) en Cees Pronk (Le Champion)

Vandaag hebben 44.643 renners van de TCS Amsterdam Marathon ruim 137.000 euro opgehaald voor het VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA). Van de opbrengst van dit jaar koopt VUmc CCA een Vectra Polaris, een apparaat waarmee het type tumor en de immuuntherapie die het beste werkt, bepaald kan worden. De verwachting is dat de Vectra Polaris per januari 2018 in gebruik kan worden genomen. Met de opbrengst van dit jaar erbij, is de mijlpaal van één miljoen euro over een periode van 6 jaar ruim gepasseerd.

Jaarlijks nemen circa 45.000 renners uit 127 landen deel aan de door Le Champion georganiseerde TCS Amsterdam Marathon. Individuele lopers, bedrijfsteams en partners worden aangemoedigd om het VUmc Cancer Center Amsterdam te steunen of zelf geld op te halen. Als goede doelen partner geniet het VUmc CCA voordeel van de opbrengst van de Amsterdam Marathon.

Amit Kapur, Directeur en Hoofd van TCS Benelux: “Iets teruggeven aan de samenleving, is altijd een belangrijk speerpunt binnen TCS geweest. Als onderdeel van de Tata Groep steunen we al sinds 1941 internationaal kankeronderzoek. Door de marathon te steunen, willen we tegelijkertijd ook een gezonde levensstijl stimuleren bij medewerkers, klanten en partners. Het is fantastisch dat we dankzij de samenwerking tussen de Amsterdam Marathon en het VUmc CCA deze twee kunnen combineren.”

Jossie Rotman, Onderzoeker bij het VUmc CCA: “Het is een enorme uitdaging om zelf de halve marathon te rennen, maar het is uiteindelijk de gedachte dat je iets voor het onderzoek naar kanker kunt doen en daarmee talloze patiënten kan helpen, die ervoor zorgt dat je de marathon volbrengt.”

In de #TCSSuperheroes social media campagne, waarin de persoonlijke motivatie van deelnemers van de TCS Amsterdam Marathon centraal staat, komt ook Jossie Rotman, onderzoeker bij het VUmc Cancer Center Amsterdam en deelneemster van de marathon aan het woord.

Geert Kazemier, Directeur Stichting VUmc CCA: “De samenwerking met de TCS Amsterdam Marathon is ontzettend waardevol voor ons onderzoek. Met de meer dan 1 miljoen euro die sinds 2012 is opgehaald, heeft het onderzoek naar kanker al grote stappen gezet voor diagnostiek en behandeling van mensen met kanker. We zijn dankbaar voor iedereen die hierbij heeft geholpen.”

Tata Consultancy Services is sponsor van marathons en hardloopevenementen in onder andere Amsterdam, New York, Boston, Londen, Stockholm, Mumbai en Bangalore.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.