Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

Tata Consultancy Services bij top 10 procent van de Dow Jones Sustainability World Index 2014

News   •   Sep 30, 2014 12:00 CEST

Score TCS overtreft sectorgemiddelde met 40 procent

Amsterdam, 30 september 2014 - Tata Consultancy Services (TCS) (BSE: 532540, NSE: TCS), vooraanstaand leverancier van IT-services, adviesdiensten en bedrijfsoplossingen, hoort voor het tweede opeenvolgende jaar bij de top 10 procent van de Dow Jones Sustainability World Index 2014 (DJSI World). Het bedrijf scoort hiermee 40 procent hoger dan het gemiddelde van de sector. Elk jaar beoordeelt de DJSI de 2.500 grootste ondernemingen wereldwijd op hun economische en milieugerelateerde prestaties en maatschappelijke initiatieven en stelt op basis daarvan een toonaangevende top samen.

"We zijn vereerd om voor het tweede jaar op rij in de DJSI World Index te staan," zei Ajoy Mukherjee, Global Head en EVP Human Resources, Tata Consultancy Services. "De DJSI is de maatstaf voor het meten van duurzaamheid. Deze erkenning benadrukt onze voortdurende inspanningen een maatschappelijk verantwoorde onderneming te zijn door onze impact op het milieu aanzienlijk te verminderen.”

In Nederland is Tata Consultancy Services titelsponsor van de TCS Amsterdam Marathon. Deze zal dit jaar op zondag 19 oktober plaatsvinden en is inmiddels uitgegroeid een van ‘s werelds topmarathons. Met ruim 42.500 deelnemers uit meer dan 80 landen is het de grootste marathon in Nederland. Met de opbrengsten van de TCS Amsterdam Marathon kan het VUmc CCA blijven investeren in onderzoek naar kanker en in de meest geavanceerde diagnose- en behandelingsapparatuur. De TCS Amsterdam Marathon is dit jaar opnieuw bekroond met het Gold Label for Road Races van de Internationale Associatie van Atletiekfederaties (IAAF). Daarnaast koos de Nederlandse Atletiekunie de TCS Amsterdam Marathon als platform voor de Nederlandse Kampioenschappen van 2014.

De Dow Jones Sustainability Index (DJSI) is in 1999 opgericht en beoordeelt als allereerste in zijn soort de duurzaamheid van bedrijven vanuit economisch, milieu- en maatschappelijk oogpunt. De duurzaamheidsindex is opgesteld door S&P Dow Jones Indices en RobecoSAM. Dit jaar zijn de prestaties van slechts 319 van de 2.500 grootste ondernemingen in de S&P Global Broad Market Indexsm beoordeeld. De jaarlijkse DJSI evaluatie bestaat uit een grondige analyse van economische, milieugerelateerde en maatschappelijke prestaties en beoordeelt zaken als corporate governance, risicomanagement, branding, klimaatverandering, supply-chain normen en arbeidsomstandigheden.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.