Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

Tata Consultancy Services en Le Champion presenteren nieuwe merkidentiteit TCS Amsterdam Marathon

News   •   Aug 13, 2014 12:00 CEST

Nieuwe ‘Superheroes’ campagne moet naamsbekendheid van de Amsterdamse marathon vergroten en belicht menselijke verhalen van passie en doorzettingsvermogen achter de lopers

Amsterdam, 13 augustus 2014: Tata Consultancy Services (TCS), vooraanstaand leverancier van IT-services, adviesdiensten en bedrijfsoplossingen en naamgevend sponsor van de TCS Amsterdam Marathon, heeft met organisator Le Champion een nieuw merkconcept ontwikkeld onder de naam ‘Superheroes’. De nieuwe merkidentiteit is gericht op versterking van de naamsbekendheid en reputatie van de marathon als een van ‘s werelds topmarathons, met zijn snelle vlakke parcours, het geweldige decor van de stad Amsterdam en de unieke sfeer rond de race.

V.l.n.r. Amit Kapur (Regional Director & Head TCS Benelux), Geert Kazemier (directeur stichting VUmc CCA), Eric van der Burg (wethouder van sport van de gemeente Amsterdam) en Cees Pronk (Race Director TCS Amsterdam Marathon) onthullen het Superheroes-concept dat alle lopers oproept een bijdrage te leveren aan onderzoek naar kanker door deel te nemen aan de TCS Amsterdam Marathon

Het Superheroes-concept gaat uit van het gegeven dat er in elke loper een verhaal van persoonlijke grootsheid schuilt. Gewone mensen leveren bovenmenselijke prestaties in hun trainingsvoorbereiding en geven alles om hun grenzen te verleggen op een van de snelste parcours ter wereld. En ze doneren daarbij ook nog eens ruimhartig aan het onderzoek van het VUmc Cancer Center Amsterdam, de officiële begunstigde van het evenement.

De 39e editie van de TCS Amsterdam Marathon wordt gehouden op zondag 19 oktober. Met ruim 42.500 deelnemers uit meer dan 80 landen is het de grootste marathon in Nederland. In de aanloop naar het evenement wordt de nieuwe merkidentiteit via alle kanalen gepromoot, inclusief sociale media en billboards door heel Nederland.

Amit Kapur, Regional Director & Head TCS Benelux, verklaart: “De TCS Amsterdam Marathon creëert elk jaar weer een geweldige, positieve sfeer en laat duizenden ontroerende en inspirerende herinneringen na bij zowel deelnemers als toeschouwers. Met dat besef hebben we het Superheroes concept ontwikkeld. We geloven dat er in iedereen een superheld schuilt die de dagelijkse kaders kan doorbreken en zichzelf en zijn omgeving verbaast en inspireert met zijn prestaties. De TCS Amsterdam Marathon is het ultieme podium om je diepste overtuigingen te demonstreren.”

De TCS Amsterdam Marathon is dit jaar opnieuw bekroond met het Gold Label for Road Races van de Internationale Associatie van Atletiekfederaties (toch maar in het Engels houden?) (IAAF). Daarnaast koos de Nederlandse Atletiekunie de TCS Amsterdam Marathon als platform voor de Nederlandse Kampioenschappen van 2014. Cees Pronk, Race Director van de TCS Amsterdam Marathon, licht toe: “We zijn geweldig blij met het nieuwe thema van de TCS Amsterdam Marathon. Iedereen is immers een superheld, of je nu atleet bent, recreatieloper, sponsor, partner, vrijwilliger of toeschouwer. Het concept sluit perfect aan bij onze visie op het evenement. Als één van de grootste Europese marathons willen we onze hoofdstad presenteren als de plek waar mensen van alle leeftijden en prestatieniveaus met elkaar een uniek sportevenement beleven.”

Prof. dr. Geert Kazemier, directeur stichting VUmc CCA, zegt: “In het VUmc Cancer Center leveren patiënten, artsen en onderzoekers dagelijks strijd tegen kanker, schouder aan schouder. We kunnen deze superhelden met de TCS Amsterdam Marathon helpen door geld op te halen om die strijd voort te zetten. Je kunt zelf superhero worden door sponsors voor jezelf of je team te vinden of het VUmc CCA op een andere manier te ondersteunen.”

Eric van der Burg, wethouder sport van de gemeente Amsterdam, voegt toe: “Amsterdam is een internationale stad van kunst, cultuur, sport en diversiteit. Een stad met de sfeer en toegankelijkheid van een dorp en met inwoners van bijna 180 verschillende nationaliteiten. Dat zie je terug in de TCS Amsterdam Marathon, met lopers uit meer dan 80 landen die hun best doen om hun persoonlijke records te breken op een schitterend parcours langs diverse bezienswaardigheden van de stad. De lopers inspireren vrienden en familie en brengen elk jaar enorme bedragen voor het goede doel bij elkaar. Als sportstad met grote internationale ambities is Amsterdam trots om ook dit jaar weer gastheer van deze marathon te zijn.”

Over Le Champion


Le Champion organiseert toonaangevende en onderscheidende sportevenementen op het gebied van hardlopen, fietsen en wandelen. Naast de TCS Amsterdam Marathon organiseert zij diverse grootschalige evenementen, zoals de Dam tot Damloop, de PWN Egmond Halve Marathon, AGU Egmond-Pier-Egmond, de Ronde van Noord-Holland, de Plus Wandel4Daagse Alkmaar en de Dam tot Dam Wandeltocht. Ook worden er tientallen kleinschalige activiteiten door Le Champion georganiseerd, zoals fiets- en wandelreizen in binnen- en buitenland. In totaal brengt Le Champion jaarlijks zo’n 200.000 mensen in beweging. Er zijn ruim 12.000 leden aangesloten bij de vereniging. Kijk voor meer informatie op www.lechampion.nl.

Over het VUmc CCA

VUmc Cancer Center Amsterdam wil kanker voorkomen en genezen. Ons doel is dat er minder mensen aan kanker sterven en dat mensen met kanker langer kunnen leven. Het is onze missie een doorbraak te forceren door innovatieve behandelmethoden te ontwikkelen. Als een van de belangrijkste researchinstellingen in Europa zorgen we ervoor dat onze patiënten de beste zorg krijgen die we ze kunnen geven. Met de opbrengsten van de TCS Amsterdam Marathon kan het VUmc CCA blijven investeren in toponderzoek en in de meest geavanceerde diagose- en behandelingsapparatuur.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.