Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

TCS Amsterdam Marathon haalt dit jaar € 167.982 op voor het Cancer Center Amsterdam

News   •   Oct 21, 2018 14:44 CEST

V.l.n.r. Cees Pronk (Le Champion), Geert Kazemier (Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam), Ashish Babu (Tata Consultancy Services)

In zeven jaar tijd werd in totaal € 1,3 miljoen opgehaald

Amsterdam - Vandaag hebben duizenden renners van de TCS Amsterdam Marathon €167.982 opgehaald voor het Cancer Center Amsterdam (Amsterdam UMC, CCA). De opbrengst gaat naar het onderzoek van Laurien Buffart van het Amsterdam UMC, CCA. Buffart hoopt met haar onderzoek antwoord te krijgen op de vraag of fysieke training, tijdens een chemokuur, bijdraagt aan een betere overlevingskans.

Jaarlijks nemen circa 45.000 renners uit 127 landen deel aan de door Le Champion georganiseerde TCS Amsterdam Marathon. Individuele lopers, bedrijfsteams en partners worden aangemoedigd Amsterdam UMC, CCA te steunen of zélf geld op te halen. Het onderzoeksinstituut werd zeven jaar geleden gekozen als goed doel en partner van de Amsterdam Marathon door titelsponsor Tata Consultancy Services (TCS), wereldwijd leverancier van IT-services, adviesdiensten en bedrijfsoplossingen.


Laurien Buffart, onderzoekster bij Amsterdam UMC, CCA
: “Als blijkt dat kracht- of duurtraining tijdens de behandeling met chemotherapie ervoor kan zorgen dat patiënten de behandeling met chemotherapie beter verdragen en daardoor langer leven, zou dat kunnen leiden tot een belangrijke verbetering van de ondersteunende zorg voor patiënten met kanker. Het is ontzettend mooi dat duizenden renners met dat doel hebben deelgenomen aan de TCS Amsterdam Marathon.”

Amit Kapur, Directeur en Hoofd van TCS Benelux: “Al sinds het ontstaan van TCS is het teruggeven aan de samenleving waarin we actief zijn van groot belang. In de afgelopen jaren is het stimuleren van een gezonde levensstijl onder onze medewerkers, partners en klanten een manier geworden om die belofte waar te maken. Het is fantastisch dat we, als titelsponsor van de TCS Amsterdam Marathon, kunnen bijdragen aan kankeronderzoek waarbij wordt gekeken of lichamelijke inspanning tijdens behandelingen de kans op overleven van kanker zou kunnen vergroten.”

Geert Kazemier, Sectorhoofd Gastro intestinale en oncologische chirurgie CCA: “De samenwerking met TCS en CCA is erg succesvol en heeft al meer dan 1,3 miljoen euro opgeleverd. Met dit bedrag hebben we grote stappen gezet in de diagnostiek en behandeling van mensen met kanker.”

In de #TCSSuperheroes socialmediacampagne, waarin de persoonlijke motivatie van deelnemers van de TCS Amsterdam Marathon centraal staat, komt Buffart als onderzoekster bij het Amsterdam UMC, CCA én als deelneemster van de marathon, aan het woord.

Tata Consultancy Services is sponsor van marathons en hardloopevenementen in onder andere Amsterdam, New York, Boston, Londen, Stockholm, Mumbai en Bangalore.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.