Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

TCS breidt samenwerking met Nederlandse verzekeraar VIVAT uit op gebied van digitale transformatie

News   •   Apr 01, 2019 17:10 CEST

AMSTERDAM | 1 april 2019: Tata Consultancy Services (BSE: 532540, NSE: TCS), wereldleider in IT-diensten, consultancy en bedrijfsoplossingen, gaat de samenwerking met de Nederlandse verzekeraar VIVAT, de moedermaatschappij van Zwitserleven en Reaal, opschalen vanwege de expertise die TCS biedt op het gebied van strategisch advies, inhoudelijke kennis en innovatie.

De nieuwe samenwerking komt voort uit de successen die TCS met VIVAT heeft geboekt sinds de twee bedrijven in 2014 zijn gaan samenwerken. TCS heeft de verzekeringsmaatschappij bijgestaan in diverse digitale transformatieprojecten, zoals bijvoorbeeld het samenvoegen van alle klantgegevens van VIVAT op één CRM-platform, waardoor een betere dienstverlening mogelijk wordt tijdens alle stappen van de customer lifecycle.

Marcel van de Lustgraaf, General Manager DTC bij VIVAT: “Ons doel op langere termijn is om van VIVAT een toonaangevende digitale verzekeringsmaatschappij in Nederland te maken. Vandaag de dag betekent dit dat je vol moet inzetten op de transformatie naar digitaal bedrijf om je klanten de persoonlijke service te kunnen bieden die ze verwachten en verdienen. TCS is onmisbaar geweest bij het creëren van een gedegen digitale basis voor ons bedrijf en we kijken vol verwachting uit naar de nieuwe producten en diensten die we samen gaan ontwikkelen voor onze klanten.”

“Verzekeraars als VIVAT met een toekomstgerichte visie investeren in technologie om de allerbeste klantervaring te kunnen bieden en zich te onderscheiden van de concurrentie in dit Business 4.0 tijdperk,” zegt Hemakiran Gupta, BFSI - Business Unit Head – noordwest Europa van TCS. “We zijn uitermate blij dat we hen op strategisch en transformatiegebied ook in de toekomst mogen begeleiden in hun streven om de meest klantvriendelijke verzekeraar in Nederland te worden.”

De merken die tot de VIVAT-groep behoren hebben gezamenlijk meer dan 150 jaar ervaring in levensverzekeringen, pensioenen, reisverzekeringen, autoverzekeringen en vermogensbeheer, en zijn verenigd in hun gezamenlijke missie om financiële keuzes eenvoudig te maken voor de klant. Met ruim € 56 miljard op de balans, is VIVAT een van de grootste verzekerings- en vermogensbeheermaatschappijen in Nederland.

TCS werkt voor diverse toonaangevende verzekeraars wereldwijd, waarbij het bedrijf innovatieve oplossingen en diensten op het gebied van digitale transformatie levert om een antwoord te bieden op uitdagingen als de toenemende verwachtingen van klanten en tussenpersonen, nieuwe risico’s als cyberbeveiliging, onderhoud van verouderde systemen, toenemende regelgeving en de opkomst van nieuwe concurrenten. TCS wordt herhaaldelijk bestempeld als leider in sector-brede rapporten van analisten met betrekking tot digitale expertise in het verzekeringswezen.

TCS is sinds 1992 in Nederland en de Benelux gevestigd en richt zich volledig op de lokale markt waar het een reputatie heeft opgebouwd met uitstekende resultaten en klanttevredenheid. TCS werkt voor meer dan 80 klanten in België, Nederland en Luxemburg, waaronder drie van de vijf grootste banken en KLM, de Nederlandse nationale luchtvaartmaatschappij.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.