Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

TCS de beste in Application Services volgens Whitelane-studie onder Nederlandse bedrijven

News   •   Apr 02, 2019 08:20 CEST

Amsterdam | 2 april 2019 - Tata Consultancy Services (TCS) (BSE: 532540, NSE: TCS), wereldleider in IT-diensten, consultancy en bedrijfsoplossingen, komt in Nederland als beste uit de bus in de categorie Application Services met een klanttevredenheid van 80%. Dit blijkt uit de Whitelane European IT Sourcing studie die elk jaar verschijnt. Voor het vierde jaar op rij behoort TCS tot de top in alle segmenten. Op de 9 onderzochte terreinen scoort TCS in Nederland een gemiddelde klanttevredenheid van 78%, in vergelijking met 79% in Europa waar TCS de nummer één positie bekleedt.

Whitelane Research is een toonaangevende onafhankelijke onderzoeksorganisatie gespecialiseerd in outsourcing onderzoek en evenementen. Het onderzoek dat Whitelane Research jaarlijks verricht naar de prestaties van Europese IT-Outsourcing en IT-dienstverleners is het grootste in zijn soort. In het meest recente Whitelane European IT Sourcing rapport beoordeelden ruim 200 vooraanstaande bedrijven in Nederland 26 IT-dienstverleners op 9 terreinen: innovatie, pro-activiteit, kwaliteit van het accountmanagement, kwaliteit van de dienstverlening, kwaliteit van transformatie, prijs, cloud expertise, contractuele flexibiliteit en zakelijk inzicht. In Nederland kwam TCS als beste uit de bus in Application Services met een klanttevredenheid van 80%. Gemeten op alle aspecten behaalde TCS in Nederland de derde plaats met een gemiddelde klanttevredenheid van 78%. Op acht van de negen aspecten scoorde TCS hoger dan het gemiddelde.

Josu Devasia, Country Head TCS Nederland: “Het is een eer dat onze klanten ons als beste beoordelen in Application Services in Nederland. Als kern van digitale bedrijfstransformatie zet het de vraagstukken van klanten meteen in een goede context. Daarom zijn we in staat om in de hectiek van vandaag de dag relevant te blijven voor onze klanten en hen te helpen met het doorvoeren van verbeteringen, bedrijfsbreed en functie-overschrijdend.

De Whitelane Research studie bracht op Europees niveau ook een kloof aan het licht tussen gewenste en feitelijke implementatie van automatisering, Kunstmatige Intelligentie (KI) en robots schetste een beeld van de behoeften die er zijn. Van alle ondervraagden gaf 48% aan deze technologie nog niet geïmplementeerd te hebben, terwijl 68% aangaf dat de voordelen die behaald kunnen worden substantieel (46%) tot zeer substantieel (46) zijn. Om deze kloof te dichten hanteert TCS de Machine First filosofie als raamwerk om maximaal gebruik te maken van de kansen die automatisering biedt voor bedrijven, gemeenschappen en individuen wereldwijd.

Jef Loos, Head Sourcing Europe bij Whitelane Research: “Dat TCS al jarenlang zo hoog scoort in de Whitelane Research studie is een mooi bewijs dat de wensen van de klant bij het bedrijf altijd op de eerste plaats komen. Door consequent de principes van Machine First toe te passen en door hun Business 4.0 aanpak scoort het bedrijf hoog in klanttevredenheid in meerdere markten, waaronder Nederland. Na een turbulent 2018 voor Europa, mag dit eerbetoon niet onderschat worden.”

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.