Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

TCS België demonstreert goIT tijdens Dag van de Wetenschap

News   •   Nov 25, 2019 15:30 CET

TCS België heeft tijdens de Dag van de Wetenschap voor het eerst in Belgie een goIT-tentoonstelling georganiseerd. De Dag van de Wetenschap vond plaats op 24 november 2019 in Technopolis, een hands-on science center opgericht door de Vlaamse overheid met als doel de interesse voor STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) te vergroten.

TCS België presenteerde samen met partner RHIZO - Design Your City het goIT-programma waarmee zij de interesse onder kinderen voor STEM-vakken willen vergroten.

Tijdens de Dag van de Wetenschap werden prototypes gepresenteerd die waren ontwikkeld door Belgische studenten tijdens een eerder goIT-workshop. TCS-vrijwilligers begeleidden bezoekers en informeerden hen over Design Thinking en programmeren met Microbits.

In totaal bezochten 250 kinderen samen met hun families de goIT demonstratie. Meerdere ouders gaven aan zo enthousiast te zijn over het programma dat ze het goIT-initiatief wilden promoten bij de scholen van hun kinderen.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.