Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

TCS en ENGIE Laborelec gaan samen kritieke infrastructuur beschermen tegen cyberaanvallen

News   •   Nov 13, 2018 16:13 CET

Tata Consultancy Services slaat de handen in elkaar met het onderzoekscentrum om nieuwe cyberbeveiligingsoplossingen te ontwikkelen voor nutsbedrijven.

BRUSSEL | MUMBAI, 12 november 2018: Tata Consultancy Services (TCS), een internationale aanbieder van IT-diensten, consultancy en IT-oplossingen voor bedrijven, heeft aangekondigd dat het in zee gaat met ENGIE Laborelec, een toonaangevend onderzoekscentrum dat deel uitmaakt van de ENGIE Groep. Bedoeling van dit partnership is nieuwe producten en diensten te ontwikkelen voor de sector van de nutsbedrijven die hen beter beschermen tegen cyberaanvallen.

Nutsbedrijven zijn voor elke economie een kritieke en structurele component. Vandaag maken die nutsbedrijven een digitale transformatie door en dat proces gaat niet alleen gepaard met het vooruitzicht van een immense waardecreatie maar ook met nieuwe risico's. Operationele technologiesystemen (OT), die van oudsher op zichzelf staande entiteiten waren, zijn in toenemende mate met elkaar verbonden via gedeelde infrastructuur, de cloud en Internet-of-Things-ecosystemen. Voor nutsbedrijven is dat handig omdat hun activiteiten niet langer beperkt worden door hun OT, omdat ze efficiënter kunnen werken en nieuwe bronnen van inkomsten kunnen aanboren, maar het maakt hen ook kwetsbaar voor vijandige beveiligingsinbreuken.

Door samen te werken kunnen TCS en ENGIE Laborelec, twee sectorleiders met uitgebreide expertise binnen hun respectieve vakgebieden, hun knowhow bundelen en samen unieke waarde creëren voor de sector van de nutsbedrijven. Wereldwijd doen heel wat vooruitstrevende nutsbedrijven al een beroep op TCS voor hun digitale transformatie en cyberbeveiligingsoplossingen - zoals consultancy, assessment, implementatie en beheer - die erop gericht zijn hun klanten te beschermen tegen de opkomende dreigingen in een wereld waar alles met elkaar verbonden is. ENGIE Laborelec kan dan weer bogen op een uitgebreide ervaring doorheen de hele waardeketen van de energie: van productie, transmissie en distributie tot opslag en eindgebruik.

Dankzij deze partnership wordt het makkelijker voor de sector om de NIS-richtlijn (Directive on security of network and information systems), die onlangs door de Europese Unie werd uitgevaardigd, te implementeren. De NIS-richtlijn is de eerste wetgeving binnen de EU op het gebied van cyberveiligheid en bevat speciale voorwaarden voor organisaties met een digitale infrastructuur die kritieke diensten zoals energie en water leveren.

“ENGIE Laborelec hanteert een unieke methodologie om industriële omgevingen te beschermen tegen cyberaanvallen. Die is gebaseerd op meer dan 10 jaar hands-on ervaring, een internationaal netwerk, partnerships en de toepassing van internationaal erkende standaarden. Samen met Tata Consultancy Services zullen we onze klanten over de hele wereld weerbaarder maken en het risico op cyberaanvallen tegen kritieke energie-infrastructuur verminderen”, aldus Olivier Vandelaer, Director Cyber Security bij ENGIE Laborelec.

“De vierde industriële revolutie biedt bedrijven nieuwe kansen om te groeien en te transformeren. Nutsbedrijven die een succesverhaal willen schrijven in deze digitale wereld maken nu al creatief gebruik van technologie om nieuwe ecosystemen te benutten en exponentiële waarde te creëren voor hun klanten. Maar als ze in hun opzet willen slagen, moeten de funderingen van die technologie optimaal digitaal beveiligd zijn”, zegt Satish Thiagarajan, Global Head, Cyber Security Practice, TCS. “We hebben onze diepgaande ervaring in cyberbeveiliging te danken aan onze dienstverlening aan meer dan 250 internationale klanten uit verschillende sectoren. De combinatie van onze ervaring en de expertise van ENGIE Laborelec in de energiesector zal ons in staat stellen om nutsbedrijven van de nodige cyberbeveiligingsoplossingen te voorzien die ze nodig hebben om zichzelf te beschermen in een wereld waar alles en iedereen met elkaar verbonden is.”


Over ENGIE Laborelec

ENGIE Laborelec is een toonaangevend expertise- en onderzoekscentrum in elektrische-energietechnologie. Met 250 hooggespecialiseerde ingenieurs en technici is het bedrijf actief in de volledige waardeketen van de elektriciteit, waar het operationele assistentie, technische consultancy en toegepaste R&D-services aanbiedt. Het ondersteunt een grote groep klanten op het vlak van productie, transmissie, distributie, opslag en eindgebruik van elektriciteit, met bijzondere aandacht voor de energietransitie en de 3 D’s, namelijk decentralisering, decarbonisatie en digitalisering. ENGIE Laborelec is wereldwijd actief in meer dan 60 landen en heeft vestigingen in België, Nederland, Duitsland, Chili en Abu Dhabi. www.laborelec.com

Lees het volledige, Engelstalige persbericht hier

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.