Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Volg Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

TCS helpt Nexperia met transformatie van applicatie- en infrastructuurdiensten

Nieuws   •   mei 25, 2017 12:00 CEST

  • Partnership ondersteunt strategische groeiplannen Nexperia
  • TCS gaat geavanceerde in-memory cloudcomputingtools leveren
  • Harde groei halfgeleiderindustrie en digitale economie

AMSTERDAM / MUMBAI, 25 mei 2017: Tata Consultancy Services (TCS), vooraanstaand leverancier van IT-services, adviesdiensten en bedrijfsoplossingen, gaat het onlangs opgerichte Nexperia B.V., een mondiaal toonaangevend producent van componenten voor de halfgeleiderindustrie, helpen met de omvorming van haar applicatie- en infrastructuurdiensten.

Nexperia, dat eerder dit jaar los kwam te staan van NXP, koos TCS voor de versterking van de digitale kern van zijn end-to-end applicatiestack, die wordt gehost in de TCS-cloud. De nieuwe oplossing moet Nexperia wendbaarder maken, de groei van toekomstige activiteiten faciliteren en investeringen optimaal laten renderen.

De halfgeleiderindustrie groeit net zo hard als de digitale economie en staat aan de basis van veelheid aan tools waarvan de zakenwereld zich inmiddels als vanzelfsprekend bedient – van smartphones, tablets en laptops tot datacenters en cloudoplossingen. De diepgaande kennis die TCS heeft opgebouwd in de halfgeleidersector (inmiddels goed voor 350 miljard dollar omzet) alsmede haar ervaring met de processen en werkwijzen, enterprisesystemen en het databeheer in deze industrie, waren voor Nexperia kritische factoren voor de keuze van TCS als partner in dit strategische veranderingsplan.

V. Rajanna, Vice President & Global Head of Technology Business Unit, TCS licht toe: “De expertise van TCS in de halfgeleiderindustrie en de uitgebreide kennis en ervaring die we hebben opgedaan met het voormalige moederbedrijf NXP zijn van onschatbare waarde om de activiteiten van Nexperia te helpen versterken. In een industrie die constant inspeelt op de kansen en behoeften van de digitale economie is TCS bij uitstek geëquipeerd om haar specialistische vakkennis, inzicht in het digitale landschap en sterk klantgeoriënteerde servicemodel optimaal effectief in te zetten. In de nieuwe partnership zullen we Nexperia begeleiden op een reis die uiteindelijk de klantervaring centraal stelt.”

TCS ontwikkelde een innovatief dienstverleningsmodel in antwoord op de unieke behoeften van Nexperia, waarbij alle stakeholders door het hele proces heen nauw betrokken zijn, via één aanspreekpunt. In het kader van de strategische overeenkomst zal TCS ook in-memory analysediensten leveren via de TCS-cloud, en daarmee Nexperia praktische, gedetailleerde inzichten bieden, aldus het bedrijf ondersteunend in zijn grensverleggende groeiambities.

Sabyasachi Bose, Chief Information Officer van Nexperia, voegt toe: “Als krachtig leider in de markt van halfgeleidercomponenten moeten we onze afnemers elke dag opnieuw betrouwbare en innovatieve producten bieden. TCS beschikt over de expertise, ervaring en schaalgrootte om ons te begeleiden in deze snel evoluerende digitale omgeving en ons te helpen om sneller nieuwe functionaliteit uit te rollen, met minimale investeringen. Bovendien biedt TCS ons een vast aanspreekpunt plus de schaalbaarheid en flexibiliteit om snel in te spelen op veranderende bedrijfsbehoeften. We zijn ervan overtuigd dat deze partnership de juiste stap is om via digitale transformatie onze groeidoelen te realiseren.”

Over Nexperia

Nexperia, de voormalige divisie Standard Products van NXP, is een mondiaal toonaangevend producent van Discretes, Logic en MOSFETs hardware. De onderneming, die begin 2017 werd verzelfstandigd, richt zich op massaproductie van uiterst betrouwbare halfgeleidercomponenten, zo’n 85 miljard stuks per jaar. Het uitgebreide productpakket voldoet aan de strenge eisen van onder meer de auto-industrie. De geavanceerde miniatuurcomponenten, die in eigen fabrieken worden gemaakt, bundelen vermogen en thermisch rendement met de hoogste betrouwbaarheids- en kwaliteitsniveaus.

Nexperia is al ruim 50 jaar leverancier van ’s werelds grootste bedrijven en levert met 11.000 medewerkers, verspreid over Azië, Europa en de VS, wereldwijde ondersteuning. De onderneming kan bogen op een uitgebreid patentportfolio en is gecertificeerd onder ISO9001, ISO/TS16949, ISO14001 en OHSAS18001. 

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://news.tcsbenelux.com/nl/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.