Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

TCS nummer 1 in Klanttevredenheid in Nederland

News   •   Mar 25, 2020 11:10 CET

TCS nummer 1 in Klanttevredenheid in Nederland

TCS volgens klanten beste IT serviceprovider van Nederland, aldus jaarlijks rapport van Whitelane Research

AMSTERDAM, 25 maart 2020: Tata Consultancy Services (TCS), (BSE: 532540, NSE: TCS) wereldwijd leider in IT-diensten, consultancy en bedrijfsoplossingen, komt als beste uit de bus in Nederland op het onderdeel Klanttevredenheid. Dit blijkt uit de jaarlijkse IT Sourcing Study 2020 van Whitelane Research, het grootste onafhankelijke onderzoek naar IT serviceproviders in Europa.

Voor het 5e jaar op rij levert TCS in Nederland een topprestatie volgens haar klanten, met een gemiddelde tevredenheidsscore van 80%, afgezet tegen een gemiddelde tevredenheidsscore van 69% voor de bedrijfssector als geheel. TCS kwam bovendien ook nog eens als beste uit de bus op de onderdelen Dienstverlening, Accountmanagement, Proactieve houding, Prijs, en Zakelijk inzicht. Ook scoorde TCS als enige provider op alle negen onderzochte aspecten meer dan 5% hoger dan het gemiddelde.

Whitelane Research is een onafhankelijke organisatie gespecialiseerd in onderzoeken met betrekking tot IT outsourcing en evenementen binnen heel Europa. Naast het onderzoeksrapport dat jaarlijks Europees breed wordt gepubliceerd, voert Whitelane Research ook gedurende het jaar specifieke onderzoeken per land uit. In het onafhankelijke rapport beoordelen 200 deelnemers uit de top van het Nederlandse bedrijfsleven 21 IT serviceproviders. Op basis van ruim 400 unieke outsourcing contracten en meer dan 400 cloud contracten werden de IT serviceproviders beoordeeld op een aantal terreinen. Het betrof onder meer kerncompetenties als applicatieontwikkeling, gemanagede infrastructuur en eindgebruiker-diensten, naast accountmanagement, transformatiekwaliteit en inzicht in de business.

Jef Loos, Head Sourcing Europe, Whitelane Research: “TCS is in staat om op een constant zeer hoog niveau kwaliteit te leveren en langdurige relaties met klanten op te bouwen, gebaseerd op vertrouwen. Het komt dus niet als een verrassing dat zij wederom als beste uit de bus komen in Nederland.”

Josu Devasia, Country Head the Netherlands, TCS: ““We voelen ons zeer vereerd met deze beoordeling door onze klanten. Het laat zien dat ons streven om een echte partner te zijn voor bedrijven die door een digitale transformatie gaan, wordt erkend en gewaardeerd. We zien deze nummer 1 positie ook als een stimulans om te blijven investeren in talentontwikkeling en het om- en bijscholen van onze medewerkers, wat recent ook werd bekroond met een Top Employer Award.”

De uitverkiezing is een optelsom van de indrukwekkende resultaten die TCS behaalt op de diverse gebieden van het Whitelane rapport:

  • TCS komt als beste uit de bus in de vijf belangrijkste KPI’s: Service Delivery Quality (81%), Account Management Quality (83%), Proactivity (76%), Price Level (85%) en Business Understanding (83%).
  • TCS is de enige IT service provider die op alle KPI’s meer dan 5% hoger dan het gemiddelde scoort.
  • Vergeleken met vorig jaar, scoort TCS op alle KPI’s beter of minimaal hetzelfde. 

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.