Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

TCS traineeprogramma biedt afgestudeerden in Europa springplank naar technische carrière

News   •   Jun 13, 2019 14:32 CEST

AMSTERDAM | MUMBAI, 13 juni 2019: Tata Consultancy Services (BSE: 532540, NSE: TCS), wereldleider in IT-diensten, consultancy en bedrijfsoplossingen, gaat zijn talentenprogramma Grow@TCS in heel Europa uitrollen. Het bedrijf wil hiermee pas afgestudeerden helpen om zo goed mogelijk te beginnen aan hun technische carrière.

Na de succesvolle introductie van Grow@TCS in Duitsland in 2017, werd het programma in 2018 uitgebreid naar Nederland en Hongarije. Nu is de rest van Europa aan de beurt. Het trainingsprogramma is zo opgezet dat de trainees een goed beeld krijgen van de diverse carrièremogelijkheden die er zijn in IT-consultancy.

Terwijl de vraag naar digitaal geschoold personeel met ongeveer 4% per jaar groeit [1], is er in Europa een tekort aan goed opgeleide ICT-specialisten om het toenemend aantal vacatures in te vullen in allerlei sectoren. Enerzijds vanwege het gebrek aan digitale scholing, maar ook vanwege de vergrijzing van de arbeidsmarkt. Nu al bestaat ruim 3,5% van alle werkgelegenheid uit banen in de ICT, en heeft meer dan 40% van de werkgevers in de EU moeite om personeel te vinden met de vaardigheden die nodig zijn om hun bedrijf te laten groeien en bloeien [2]. In een onlangs door TCS uitgevoerde wereldwijde studie over Business 4.0™ kwamen vier aspecten naar voren die kenmerkend zijn voor toonaangevende organisaties: grootschalige personalisatie, exponentiële waardecreatie, benutten van ecosystemen, en het omarmen van risico’s. Europa telt de meeste bedrijven van de hele wereld die op deze aspecten hoog scoren.

In 2013 lanceerde TCS het IT-Futures programma om de kloof in digitale geletterdheid te overbruggen, het nu uitgebreide Grow@TCS traject borduurt hierop voort. Het programma biedt Europese afgestudeerden de kans om hun digitale vaardigheden en zakelijke instincten te ontwikkelen door praktijkervaring op te doen, waarbij ze bedrijven helpen met het omarmen van digitale technologie en er zo voor zorgen dat Europa zijn digitale leiderschapspositie versterkt.

Het Grow@TCS programma kent drie fasen. Als eerste een introductieperiode in het eigen land met workshops in zachte vaardigheden en het werken binnen verschillende culturen. Daarna gaan de deelnemers naar India waar ze account- en bedrijfstakspecifieke kennis krijgen aangereikt en praktijkervaring opdoen in de TCS offshore delivery centers die bijvoorbeeld gevestigd zijn in Bangalore, Chennai, Delhi en Trivandrum. Na deze trainingsperiode in India keren de deelnemers terug naar huis en gaan ze aan de slag in een project bij een belangrijke Europese klant. De trainees worden opgenomen in een internationaal team en profiteren daarnaast van de steun van mentoren en collega’s.

“Sinds de lancering in Duitsland in 2017 heeft Grow@TCS op een indrukwekkende manier aan momentum gewonnen. De uitbreiding naar twee extra Europese landen in 2018 wordt nu gevolgd door de uitrol naar heel Europa”, zegt Amit Bajaj, Head TCS Europe. “Wat dit programma echt heel speciaal maakt, is de interculturele ervaring die men opdoet. Grow@TCS trainees krijgen een unieke kans om de maatschappij en bedrijfscultuur in India te leren kennen en brengen zelf een stuk Europese cultuur mee naar India. Deze uitwisseling is voor iedereen waardevol – onze trainees, ons personeel en onze klanten.”

Dr. Prithwish Ray, Director Human Resources TCS Europe, voegt hieraan toe: “Het programma biedt afgestudeerden een waardevolle kans om werkervaring op te doen in de allernieuwste digitale technologieën. Het doet ons bijzonder veel deugd dat we nu in heel Europa deze groep mensen een geweldige mooie start kunnen geven in hun carrière, die ook nog eens gepaard gaat met veel internationaal reizen.”

“Het Grow@TCS programma is voor mij een geweldige kans om werkervaring op te doen in een internationale setting. Doordat ik met mijn collega’s in zo’n multiculturele omgeving werk, leer ik elke dag wel weer nieuwe dingen, zowel werkinhoudelijk als qua vaardigheden”, licht Alexander Dababi, Analyst Trainee, TCS toe.

Het Grow@TCS programma 2019 start op 1 september a.s. en staat open voor mensen met een diploma in de relevante studierichtingen. Geïnteresseerden dienen een warme belangstelling te hebben voor digitale technologie en te beschikken over uitstekende sociale vaardigheden en de wil om te leren. Werkervaring, bij voorkeur in de IT-sector, strekt tot aanbeveling. Aanmelden kan tot 15 juli 2019.

Meer informatie over het programma is te vinden via https://growtcs.com.

[1] [2] Being digitally competent in 2020 and beyond: A Skills Deal for Europe, European Association for Information on Local Development (AEIDL), april 2018.

Attached Files

PDF document

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.