Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

Vattenfall kiest Tata Consultancy Services als strategische partner

News   •   May 04, 2017 12:00 CEST

  • Pan-Europese deal om applicatielandschap Vattenfall te ondersteunen als onderdeel van een groter initiatief van Vattenfall om de klantfocus te versterken met een duurzamer energieportfolio
  • Managed Services draagt zorg voor het versimpelen, innoveren en digitaliseren van Vattenfalls applicatielandschap

Amsterdam | Mumbai, 4 mei 2017: Tata Consultancy Services (TCS), leider op het gebied van wereldwijde IT-dienstverlening, consultancy en bedrijfsoplossingen, is door een van Europa’s grootste nutsbedrijven – Vattenfall – geselecteerd om te voorzien in IT-diensten voor verschillende Europese activiteiten in onder meer Zweden, Nederland en Duitsland.

Aangezien het Zweedse staatsbedrijf de schaal van zijn over de regio verspreide activiteiten wil benutten, zal de overeenkomst Vattenfall in staat stellen sneller de strategische doelstelling van een flexibeler en meer agile bedrijfsvoering te verwezenlijken.

De Managed Services overeenkomst is een meerjarig partnerschap waarbij TCS verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het onderhoud van een groot aantal applicaties. De meer dan 8.500 nutssector-consultants maken het voor TCS mogelijk om het bedrijf te ondersteunen in het aangaan van de uitdagingen waarmee de sector wordt geconfronteerd door deregulering en marktconvergentie, een drijvende impuls te geven aan het leveren van een duurzame energieportefeuillemix, microgeneratie en een digitale omgeving om consumenten meer invloed te geven.

Jens Zerbst, CIO van Vattenfall: “De energiesector in Europa ondergaat significante marktveranderingen, en er is ook sprake van snelle verschuivingen gedreven door digitale disruptie en innovatie. Dit biedt een opwindende kans voor bedrijven zoals de onze, door het herpositioneren van onze diensten om de consument in zijn kracht te zetten. Daarbij zoeken we partners die ons kunnen helpen om flexibeler te zijn zodat we aan de veranderende behoeften kunnen voldoen. Met TCS als partner verwachten we de ondersteuning te krijgen om Vattenfalls positie te versterken, door nieuwe digitale oplossingen die de klant in focus brengt te bieden, en uiteindelijk te helpen met het behalen van continue groei van onze activiteiten verspreid over Europa.”

Amit Bajaj, Chief Executive, TCS Europe, licht toe: “Het is ons doel om organisaties te helpen meer agile te zijn, zodat ze de flexibiliteit hebben om zich snel aan te passen aan een veranderende bedrijfsomgeving. We leven in een snelle wereld, en grote bedrijven met complexe IT-infrastructuren vereisen systemen die de veranderende behoeften kunnen evenaren en hen kunnen helpen de mogelijkheden van de digitale economie te realiseren. Bouwend op onze diepgaande expertise en ervaring in een grote verscheidenheid aan sectoren, zullen we met dit partnerschap Vattenfall ondersteunen enkele van zijn meest belangrijke strategische bedrijfsdoelstellingen te behalen, terwijl het bedrijf verder groeit en innoveert in de regio. We zijn bijzonder enthousiast om deze reis met hen te maken.”

Over Vattenfall

Vattenfall AB is een Zweeds, geïntegreerd energiebedrijf dat een breed scala aan energiediensten levert, reikend van verkoop en warmte tot distributie en generatie. Vattenfall heeft activiteiten in Zweden, Duitsland, Nederland, Finland, Denemarken, Groot Brittannië, Polen en Frankrijk.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.