Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

Whitelane Research: Tata Consultancy Services verhoogt de lat voor klanttevredenheid in België en Luxemburg

News   •   Feb 21, 2020 09:16 CET

BRUSSEL | 21 februari 2020 - Tata Consultancy Services (TCS) (BSE: 532540, NSE: TCS), een internationaal toonaangevend IT en consultancy bedrijf, kondigt vandaag aan dat IT-klanten het meest tevreden zijn over TCS voor het vierde jaar op rij, dat blijkt uit de Whitelane 2020 IT Sourcing Study over klanttevredenheid in België en Luxemburg. Met een tevredenheidsscore van 84% verhoogt TCS de lat voor klanttevredenheid in België en Luxemburg. TCS scoort niet alleen het hoogst op vlak van algemene tevredenheid, maar staat ook op nummer 1 in de IT-categorie 'ontwikkeling, onderhoud en testen van applicaties'.

Jef Loos, Head Sourcing Europe bij Whitelane Research: "Al voor het vierde jaar op rij zijn klanten in België en Luxemburg bijzonder tevreden over TCS. TCS levert aanhoudend hoge kwaliteit, wat grotendeels te danken is aan hun aanzienlijke investeringen in opleidingen voor hun medewerkers."

Nico Cools, CIO & Chief Digital Officer, bpost NV: "De postsector ondergaat momenteel ingrijpende veranderingen wat heel wat uitdagingen met zich meebrengt op het vlak van logistiek en rendabiliteit. Tegelijk is de customer experience belangrijker dan ooit voor bedrijven die concurrentieel willen blijven. De omvattende kennis van de sector van TCS, niet alleen voor de logistieke kant maar zeker ook daarbuiten, bewees van grote waarde te zijn voor het uitzetten en optimaliseren van onze customer journeys. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie hielp TCS onze customer experience te verbeteren, vlotter en efficiënter te maken, waardoor wij verder kunnen investeren in onze transformatie tot een logistiek e-commercebedrijf dat klaar is voor de toekomst. Een dergelijke transformatie, die gepaard gaat met een dermate complexe organisatie en grote zichtbaarheid, ondersteunen is geen sinecure. Deze erkenning is dubbel en dik verdiend!"

Jipson Mathew, Country Head TCS Belgium: "We stellen deze erkenning van onze klanten enorm op prijs. Het bevestigt ons engagement als betrouwbare partner in tijden waarin bedrijven digitale transformaties ondergaan. Deze eerste plaats voor algemene tevredenheid en applicatieontwikkeling bewijst dat ons businessmodel werkt voor onze klanten en dat onze aanhoudende investeringen in de ontwikkeling en omscholing van onze medewerkers hun vruchten afwerpen."

De jaarlijkse Whitelane IT Sourcing Study, die door Whitelane Research wordt uitgevoerd bij ruim 210 toonaangevende bedrijven in België en Luxemburg, vroeg CxO's om 37 aanbieders van IT- en cloudservice providers te beoordelen op 9 aspecten: kwaliteit van de dienstverlening, cloud capability, kwaliteit van het accountmanagement, proactiviteit, prijsniveau, contractuele flexibiliteit, kwaliteit van de transformatie, innovatie en zakelijk inzicht.

Klanten gaven TCS een score van 84% op algemene klanttevredenheid. Daarnaast scoorde TCS ruim 5% beter dan het sectorgemiddelde op 8 van de 9 beoordeelde factoren. Op kwaliteit van de dienstverlening en contractuele flexibiliteit behaalde TCS de hoogste score. Voor de IT-categorie 'ontwikkeling, onderhoud en testen van applicaties' voert TCS net als vorig jaar de ranglijst aan met een tevredenheidsscore van 83%, wat duidelijk boven het sectorgemiddelde van 75% ligt.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.