Benelux Newsroom

Nederland, België en Luxemburg

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//www.mynewsdesk.com/javascripts/follow-button.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","mynewsdesk-fjs");
Follow Tata Consultancy Services (TCS) - Benelux

​AG kiest TCS als strategische partner voor zijn digitale transformatie

News   •   Nov 16, 2020 13:50 CET

​AG kiest TCS als strategische partner voor zijn digitale transformatie.

AG kiest TCS als strategische partner voor zijn digitale transformatie

Tata Consultancy Services helpt de verzekeraar om via managed IT services een toekomstbestendig digitaal raamwerk uit te bouwen, in te zetten op continue verbetering en innovatie en een superieure klantbeleving te bieden

BRUSSEL | MUMBAI, xx oktober 2020: Tata Consultancy Services (TCS) (BSE: 532540, NSE: TCS), een vooraanstaande wereldwijde aanbieder van IT-diensten, consultancy en bedrijfsoplossingen, is door de toonaangevende Belgische verzekeraar AG uitgekozen als strategische partner om via managed IT services diens digitale kanalen te versterken en IT-systemen te moderniseren met behulp van de Machine First™-methodologie van TCS.

Met meer dan 2,7 miljoen klanten is AG marktleider in de Belgische verzekeringsmarkt. Het heeft een volwaardig aanbod, met onder meer levensverzekeringen, autoverzekeringen, brandverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen en employee benefits. De verzekeraar gaat in zee met TCS om zijn technologische infrastructuur te herzien en aan de veranderende verwachtingen van zijn uiteenlopende klanten tegemoet te komen.

AG zal de technologische expertise en uitgebreide ervaring van TCS in de verzekeringssector benutten om zijn IT-platform te moderniseren en zijn verzekeringsdiensten en digitale kanalen naar een hoger niveau te tillen. Het resultaat van die samenwerking zal een robuuste, toekomstbestendige IT-basis zijn die zal zorgen voor meer wendbaarheid, een grotere operationele veerkracht en een superieure gebruikers- en klantbeleving.

Daarenboven zal TCS creatief gebruikmaken van de kennis die het door onderzoek en innovatie heeft vergaard over technologieën zoals IoT, big data, blockchain, machine learning en AI om AG te helpen zijn producten, processen en diensten te hertekenen. Doorheen de verschillende fasen van dat gezamenlijke innovatietraject (opstart, bepalen van de behoeften, verfijnen en opleveren) zullen de teams van TCS met behulp van de Pace Port™ van TCS nauw samenwerken met de gebruikers bij de verzekeraar en veelbelovende start-ups uit het Co-innovation Network van TCS. De innovatieve oplossingen die daaruit zullen ontstaan, moeten AG helpen om te groeien en zijn marktpositie te verstevigen.

We gaan er bij AG sinds jaar en dag prat op dat wij onze klanten en distributiepartners een superieure dienstverlening bieden,” verklaarde Philippe Van Belle, Business Operating Officer van AG. “De verwachtingen van onze klanten nemen toe en veranderen en onze organisatie groeit mee. Daarom hadden we een IT-partner nodig met een doorgedreven kennis van de verzekeringssector en met de flexibiliteit om aan onze unieke noden tegemoet te komen. Na een eerste positieve ervaring met de geslaagde oplevering van projecten zoals www.yongo.be is TCS goed geplaatst om een sterke langetermijnpartner voor onze dagelijkse IT-werking en onze IT-transformatieprojecten te worden. Wij verwachten het mondiale innovatie-ecosysteem en de ervaring van TCS te kunnen aanwenden om efficiënter te worden en in de markten waarin wij actief zijn een klantbeleving te ontwikkelen die ons onderscheidt van de concurrentie.”

TCS heeft fors geïnvesteerd in kennis, onderzoek, innovatie en intellectuele eigendommen op het gebied van levensverzekeringen, pensioen, lijfrente, schade- en persoonsverzekeringen. Dankzij ons vermogen om oplossingen te ontwerpen en uit te rollen die digitale technologieën combineren tot een krachtig geheel zijn wij uitgegroeid tot de groei- en transformatiepartner van onze klanten en de marktleider in de verzekeringssector,” zei Hemakiran Gupta, Business Unit Head – Mainland Europe, BFSI, TCS. “In onze samenwerking met AG Insurance zullen we putten uit al die troeven om het applicatielandschap te hertekenen en een toekomstbestendig raamwerk te bouwen dat borg staat voor innovatie, wendbaarheid en een betere klantbeleving.”

TCS biedt verzekeraars uit de hele wereld een alomvattend aanbod van digitale transformatiediensten, van consultancy en sectoradvies, agile applicatieontwikkeling en transformaties van de omgang met de klant, tot de implementatie van digitale platformen, de hertekening van zakenmodellen en oplossingen op het vlak van gegevens, analyse, automatisering en zelflerende systemen. TCS maakt gebruik van IoT, big data, blockchain, machine learning en AI om innovatieve oplossingen aan te reiken die wereldwijd voor verzekeraars producten, processen en diensten heruitvinden.

Over AG

AG is een toonaangevende maatschappij uit de Belgische verzekeringssector met meer dan 190 jaar ervaring en knowhow.

AG heeft een rijke geschiedenis als verzekeraar. Het bedrijf bestaat al sinds 1824. Sindsdien is het uitgegroeid tot de marktleider in de Belgische verzekeringssector met meer dan 2,7 miljoen individuele klanten. AG is een multikanaal verzekeraar met een volledig aanbod verzekeringsproducten voor alle marktsegmenten. Van particulieren tot professionals, van zelfstandigen tot grote ondernemingen, elke klant vindt bij AG een levensverzekering, schadeverzekeringen (auto, brand, ongevallen, hospitalisatie, burgerlijke aansprakelijkheid enz.) en oplossingen voor een aanvullend pensioen.

Over Tata Consultancy Services Ltd (TCS)

Tata Consultancy Services is een aanbieder van IT-diensten, consultancy en bedrijfsoplossingen die de afgelopen 50 jaar veel van ‘s werelds grootste bedrijven bij een transformatietraject heeft bijgestaan. TCS biedt consultancy aan geruggensteund door een waaier van zelflerende, geïntegreerde zakelijke, technologische en technische diensten en oplossingen. Daarvoor gebruikt het zijn unieke Location Independent Agile™-opleveringsmodel, dat algemeen erkend wordt als een toonbeeld van uitmuntendheid in softwareontwikkeling.

Als onderdeel van de Tata-groep, India ’s grootste multinationale bedrijvengroep, heeft TCS meer dan 453.000 van de best geschoolde consultants ter wereld in 46 landen. Over het per 31 maart 2020 afgesloten boekjaar genereerde het bedrijf een geconsolideerde omzet van 22 miljard USD. Het noteert aan de BSE (voorheen de Bombay Stock Exchange) en de NSE (National Stock Exchange) in India. Met zijn proactieve opstelling inzake klimaatverandering en bekroonde samenwerking met gemeenschappen overal ter wereld heeft TCS een plaats veroverd in toonaangevende duurzaamheidsindices, zoals de Dow Jones Sustainability Index (DJSI), de MSCI Global Sustainability Index en de FTSE4Good Emerging Index. Kijk voor meer informatie op www.tcs.com.

Blijf op de hoogte van de mondiale ontwikkelingen bij TCS via @TCS_News

Attached Files

PDF document